Ποιοι είμαστε

Ιδρυτής της εταιρείας Αιολική Γη Α.Ε. είναι ο Δημήτρης Κατσαπρακάκης, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Ο Δημήτρης Κατσαπρακάκης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1973. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου το 1991 και σπούδασε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. από 1991 έως το 1996. Στην ίδια σχολή εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του, την οποία ολοκλήρωσε το Μάρτιο του 2007.

Εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή το Σεπτέμβριο του 2008.

Ερευνητικά και επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με τη μελέτη και την προσομοίωση συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, με τη χωροθέτηση, τη διαστασιολόγηση και τη σχεδίαση υβριδικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας, με την ποιότητα ηλεκτρικής ισχύος, με την ανάπτυξη υβριδικών σταθμών παραγωγής θερμότητας, με τη μελέτη και βελτιστοποίηση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια, κολυμβητήρια και Η/Μ εγκαταστάσεις.

Για τα ανωτέρω αντικείμενα έχει αναπτύξει σειρά νέων μεθόδων βελτιστοποίησης διαστασιολόγησης και αλγόριθμων λειτουργίας, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Το αναλυτικό βιογραφικό του Δημήτρη Κατσαπρακάκη είναι διαθέσιμο σε αρχείο pdf (185kB).